Ημερίδες κατάρτισης αγροτών για την Ορθολογική Χρήση Γεωργικών Φαρμάκων PDF Εκτύπωση E-mail

Πρόγραμμα ενημερωτικών-εκπαιδευτικών ημερίδων κατάρτισης των αγροτών στα πλαίσια του Εθνικού Προγράμματος Δράσης για την Ορθολογική Χρήση Γεωργικών Φαρμάκων (ΟΧΓΦ)

 

Την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου ξεκίνησε στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Βιομηχανικών & Κτηνοτροφικών Φυτών του ΕΛΓΟ-«ΔΗΜΗΤΡΑ», στην οδό Θεοφράστου 1 στη Λάρισα, το Πρόγραμμα ενημερωτικών-εκπαιδευτικών ημερίδων κατάρτισης των αγροτών στα πλαίσια του Εθνικού Προγράμματος Δράσης για την Ορθολογική Χρήση Γεωργικών Φαρμάκων (ΟΧΓΦ). Στόχος του προγράμματος είναι η αποτελεσματικότερη χρήση των γεωργικών φαρμάκων με τη μέγιστη δυνατή προστασία της υγείας του ανθρώπου και του περιβάλλοντος.

Την πρώτη μέρα συμμετείχαν 51 αγρότες οι οποίοι αρχικά ενημερώθηκαν από τον Υπεύθυνο του Προγράμματος Δρα Λεωνίδα Τούλιο, Αναπλ. Διευθυντή του Ινστιτούτου, για τη διαδικασία που προβλέπεται για την απόκτηση του πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων και στη συνέχεια τα στελέχη του ΙΒ&ΚΦ Δρ. Δ. Μπαξεβάνος, Γ. Μίχας, Σ. Ζαφειρίου και Ε. Κωσταρά παρουσίασαν τις απαιτούμενες θεματικές ενότητες σύμφωνα με το Σχέδιο Κατάρτισης του Υπουργείου. Μετά το τέλος των παρουσιάσεων ακολούθησε συζήτηση και ερωτήσεις από τους αγρότες. Στους συμμετέχοντες χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης. Το πρόγραμμα συνεχίζεται. Αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να υποβληθούν κάθε μέρα στο Ινστιτούτο. Πληροφορίες στα μέλη της επιτροπής Δρ. Χ. Νούλα, Κ. Κανάκη και Π. Γρυπάρη στα τηλέφωνα 2410-671295, 2410-671314 και 2410-671294.

 

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΝΩΣΕΩΝ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ (Ο.Χ.Γ.Φ.)

 
 


Developed and Designed by